STICKERACTIE VOGELLAAN

Op initiatief van de Dorpsraad Nieuw Bergen is er een pilot gestart om de straten veiliger te maken. Tijdens de eerste ronde blijkt dat de stickeractie erg gewaardeerd wordt door de buurtbewoners van de Vogellaan. 

Door 2 bewoners van de Vogellaan werden deur aan deur 30 km stickers aangeboden met het verzoek deze op de kliko te plakken.

Tijdens het overhandigen van de stickers werd tevens een praatje gemaakt met de aanwonenden van de Vogellaan.

Daarbij viel op dat veel bewoners niet wisten dat er maar 30 kilometer per uur gereden mocht worden in de gehele bebouwde kom van Nieuw-Bergen.

Door de dorpsraad werd contact opgenomen met de gemeente Bergen om bij de toegang locaties in de bebouwde kom meer duidelijkheid te geven over de 30 kilometer zones. Inmiddels heeft de gemeente ervoor gezorgd dat er strepen op het wegdek zijn aangebracht en op het wegdek het getal 30 is aangebracht.

Diverse mensen hebben gereageerd op de 30 km stickeractie die op initiatief van de dorpsraad is gestart in de Vogellaan. Ook voor andere straten is dit mogelijk. De dorpsraad kan dat echter niet zelf doen. Er moet iemand uit een wijk of straat het initiatief nemen om een melding aan te maken op de site van veilig verkeer Nederland. Degene die de melding aanmaakt wordt dan aanspreekpunt en wordt gebeld door een medewerker of medewerkster van Veilig Verkeer Nederland. Zij geven dan uitleg aan het aanspreekpunt. VVN stuurt dan de stickers gratis op . Daarna gaan de mensen uit de straat of buurt zelf langs de deuren om de stickers te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *